detector.media
20.07.2022 14:11
На Житомирщині викрили поширювача російської пропаганди в соцмережах – прокуратура
На Житомирщині викрили поширювача російської пропаганди в соцмережах – прокуратура
Підозрюваний схвалював публікації, у яких пропонувалося вибудувати «забор вокруг Галиции, устроить там резервацию для бандеровцев». Йому загрожує до п'яти років позбавлення волі.

На Житомирщині викрили поширювача російської пропаганди в соцмережах, про це повідомила обласна прокуратура. 

За інформацією слідства, уродженець Білорусі, який мешкав у Бердичеві на Житомирщині, створив у забороненій в Україні соцмережі акаунт під своїм прізвищем та систематично поширював там тексти антиукраїнського змісту.

Зокрема, він виправдовував збройну агресію Росії, схвалював окупацію, підтримував російських військових, звинувачував у злочинах Збройні сили України, поширював різноманітні російські фейки. Також він схвалював публікації, у яких пропонувалося вибудувати «забор вокруг Галиции, устроить там резервацию для бандеровцев» і захищав російських телепропагандистів.

Чоловіку повідомили про підозру за ч. 2 ст. 436-2 КК України, йому загрожує до п'яти років обмеження або позбавлення волі.

Раніше на Кіровоградщині засудили громадянина Росії, який поширював антиукраїнські дописи в соцмережі. Призначене судом покарання — 4 роки позбавлення волі умовно з іспитовим строком на 1 рік.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY