detector.media
Лєна Чиченіна
для «Детектора медіа»
20.07.2022 16:43
Руслану Писанку запам’ятають як ведучу погоди. А мали б згадувати як зірку кіно
Руслану Писанку запам’ятають як ведучу погоди. А мали б згадувати як зірку кіно
Чому ж її не тягли на кожен пітчинг? :(

Руслана Писанка — це саме той приклад ідіотської ситуації, коли усе мало бути зовсім не так.

Вона просто мусила бути однією з найпопулярніших наших акторок. У неї був практично повний набір якостей для великої кінозірки: талант, харизма, сміливість, зовнішність. Натомість у народній пам‘яті вона лишилася, судячи з дописів та новин, — тою самою сексі ведучою погоди. І Писанка у тому була справді крутою, без питань. Але, блін, її мали би згадувати саме за ролями у кіно. І яка ж це дика дурня, що їх у неї було так мало. Проте вона вміла їх обирати.

Сексі вона стала ще задовго до «Погоди» — у фільмі «Москаль-чарівник». Зачаровувала там саме Писанка.

А Мелашка у міні-серіалі «Чорна рада». Це ж просто втілення позитивного образу української жінки — розумної, поміркованої, прагматичної. Її героїня з неймовірним достоїнством трималася з чоловіком, гостями і у найбільш складних ситуаціях. З такою дипломатичністю і водночас вмінням красиво під‘їбнути — просто хоч на усі міжнародні засідання їздити.

І навпаки — відьма Горпина у «Вогнем і мечем». Страшна, навіть неприємна, з масним волоссям, у брудному лахмітті, бліда, із майже синіми губами. Пошукайте ще акторку, яка згодиться бути страшидлом. А Писанка зіграла цю роль і зробила це неймовірно.

Вона могла бути ким завгодно на екрані. Але якось так склалося, що не знімали. На початку 2000 вона поїхала в Росію, вела якісь дурні шоу, з‘являлася у невеликих ролях у дурних комедіях. Брала участь у ріаліті-шоу. Ну, ок, стрічок у нас тоді робили мало. Але ж останні 8—10 років поперло. Чому ж її не тягли на кожен пітчинг? Дивно, чим не таке потрібне поєднання — талановита і медійна. Це могла бути і комедія, і драма, і детектив — та що-завгодно, вона б вписалася у будь-який образ. І її зображення на постері точно звернуло б увагу глядачів.

На жаль, ця історія зовсім не унікальна. Просто щось не складається. Але я була дуже рада прочитати сьогодні, що Руслана Писанка таки знялася у «Демонах» Наталки Ворожбит. Кілька сцен не дозняли, але, схоже, викрутяться. За описом це має бути драма про травми жінки, яка пережила совок. Дуже чекаю. І світла пам‘ять.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY