detector.media
20.07.2022 09:30
МКІП підготувало єдину позицію до світових платформ Big Tech щодо боротьби з фейками
МКІП підготувало єдину позицію до світових платформ Big Tech щодо боротьби з фейками
Єдина позиція державних органів та громадських організацій в Україні необхідна для посилення протидії інформаційним операціям з боку Росії.

Міністерство культури та інформаційної політики України разом із Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пропонує державним органам та громадським організаціям просувати єдину позицію в частині інформаційної безпеки під час взаємодії з соціальними мережами та платформами США.

Зокрема, йдеться про так званий Big Tech – Google, Amazon, Microsoft, Apple, Meta (Facebook та Instagram), Twitter, Linkedin, YouTube, Telegram.

Для просування державними установами та громадськими організаціями запропоновано такі позиції:

«Оприлюднення позицій спільних зусиль ("one voice") українського уряду, громадських організацій та міжнародних партнерів – це забезпечення максимальної прозорості процесу. А спільна реалізація цих принципів допоможе під час подальших переговорів з техплатформами в сфері попередження та протидії  інформаційним операціям та поширенні дезінформації з боку РФ. І не лише в україномовному сегменті соціальних мереж, але й в іншомовних сегментах», – зазначив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.   

Від початку повномасштабного вторгнення Росії «Детектор медіа» фіксує та спростовує російські фейки й розповідає про те, як навчитися самостійно розрізняти маніпулювання, шахрайство, дезінформацію. Детальніше про це – у подкасті «Русскій фейк, іді на***!» та хроніці кремлівської дезінформації #DisinfoChronicle. Кремлівська дезінформація щодо військового наступу на Україну.

Також в етері європейського російськомовного супутникового телеканалу «Новый мир» стартував проєкт Вадима Міського «Анатомия фейка».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY