detector.media
20.07.2022 08:36
Данілов: Тільки військові мають вирішувати, де і яку інформацію про використання зброї поширювати
Данілов: Тільки військові мають вирішувати, де і яку інформацію про використання зброї поширювати
Секретар РНБО заявив, що він «категорично проти» будь-яких стрімів з фронту.

Вирішувати, яку інформацію про використання зброї на фронті можна поширювати, мають військові. Про це в ефірі «Українського радіо» сказав секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов.

За його словами, росіяни наразі отримали наказ цілеспрямовано відшукувати та знищувати ті види озброєння, які нещодавно отримала і почала застосовувати українська армія. Передчасні повідомлення щодо цього з фронту можуть призвести до втрат серед українських військових.

«Казати сьогодні, що ми там відпрацювали, або в тому місці, або в іншому, або ще щось – ми не можемо. Саме військові можуть вирішувати, де і яку інформацію вони можуть розповсюджувати. Я категорично проти стрімів і подібних речей, коли це стосується війни. В запису можна дещо дивитися, коли вже пройде певний час, коли ця техніка відійде на відповідну відстань від місця, де вона відпрацювала.

Інформація, яка поступає з фронту, є вкрай-вкрай чутливою. За кожною інформацією, якщо вона подається некоректно, невчасно і з похибкою, ми можемо з вами мати втрати наших хлопців і дівчат. Вважати, що ми маємо в режимі онлайн тримати всю інформацію з фронту, – це трошечки вийти за рамки певних процесів», – зазначив секретар РНБО.

Раніше Міноборони закликало не писати у соцмережах про деталі військових операцій ЗСУ і оголосило, що такі повідомлення зірвали нашу операцію в Сєвєродонецьку.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY