detector.media
19.07.2022 12:39
Рада звільнила Баканова з посади голови СБУ
Рада звільнила Баканова з посади голови СБУ
Баканова у залі засідань не було, розгляд питання про його звільнення був формальним.

У вівторок, 19 липня, Верховна Рада підтримала подання президента Володимира Зеленського щодо звільнення Івана Баканова з посади голови СБУ.  

Як повідомляє  «Укрінформ», рішення підтримали 265 депутатів.

Баканова у залі засідань не було, розгляд питання про його звільнення був  формальним.  Подання на звільнення Баканова Зеленський направив до Верховної Ради 18 липня.

17 липня президент Володимир Зеленський усунув Івана Баканова від виконання обов'язків голови СБУ. Також глава держави відсторонив генеральну прокурорку Ірину Венедіктову. Щодо них були розпочаті службові перевірки. Обов’язки генпрокурора президент поклав на заступника Венедіктової – Олексія Симоненка.

Баканов був відсторонений відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних сил України. У ній зазначається, що підставою для усунення з посади є «невиконання (неналежне виконання) службових обов’язків, що призвело до людських жертв чи інших тяжких наслідків або створило загрозу настанню таких наслідків».

Тимчасовим виконувачем обов'язків голови СБУ призначено першого заступника Баканова Василя Малюка.

У своєму зверненні президент пояснив, що такі кадрові рішення пов'язані з виявленням великої кількості колаборантів у правоохоронних органах.

Іван Баканов з кінця травня 2019 року був першим заступником голови СБУ, куди його призначив президент Володимир Зеленський, та виконував обов’язки голови, 29 серпня 2019-го був призначений головою СБУ. До того він з грудня 2017 року очолював партію «Слуга народу». Під час президентських виборів очолював виборчий штаб Володимира Зеленського. До призначення в СБУ Баканов очолював дві компанії з групи компаній «Квартал» – ТОВ «Квартал 95» (телевізійний продакшн) і ТОВ «Студія Квартал-95» (компанія з організації розваг). 

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY