detector.media
18.07.2022 19:12
5 канал та Прямий звернулися до РНБО і Нацради щодо участі в телемарафоні замість «Медіа Групи Україна»
5 канал та Прямий звернулися до РНБО і Нацради щодо участі в телемарафоні замість «Медіа Групи Україна»

Телеканали Прямий та 5 канал звернулися до Ради національної безпеки і оборони та Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Мовники закликають виділити їм часовий слот у загальнонаціональному телемарафоні «Єдині новини», що звільняється в разі припинення участі в ньому «Медіа Групи Україна».

Як підкреслюється в заяві, 19 березня ТОВ «Вільні медіа» вже зверталосядо Нацради, РНБО і Мінкультури та інформполітики із проханням надати 5-му каналу та Прямому частину ефірного часу в національному марафоні та ввести їх до складу редакційної групи.

Тоді телеканали отримали підтвердження від профільного міністра і голови Нацради з питань ТБ щодо виділення їм часових проміжків з 23 березня.

«Однак цього так і не сталося. Згодом пролунала відмовка про відсутність вільного слоту, який тепер, схоже, з'являється», – йдеться в заяві.

Як нагадують представники «Вільних медіа», канали в ніч на 4 квітня виключили з цифрового мовлення. При цьому, наголошується у зверненні, жоден чиновник досі не взяв на себе відповідальність за відключення телеканалів з цифрового ефіру і не пояснив, на яких законних підставах це відбулося. Урядовці досі не надали відповіді на петицію щодо незаконного відключення трьох телеканалів, термін якої сплив 13 липня.

Автори звернення наголошують: «Телеканали Прямий та 5 канал завжди відстоювали державницькі, проукраїнські та проєвропейські позиції. Ми готові разом робити все для боротьби з гібридними інформаційними загрозами російської федерації та працювати 24/7, наближаючи спільну перемогу України у війні проти рашизму».

Нагадаємо, Прямий та 5 канали ще не отримував пропозицій долучитись до національного марафону. Як сказав у коментарі «Детектору медіа» співвласник ТОВ «Вільні медіа» та генеральний директор 5 каналу Володимир Мжельський, участь цих мовників могла б якісно доповнити контент загальнонаціонального марафону. «Але чи готові перед нами розкрити таємниці "кухні" цього ж марафону його творці? Думаю, що ні. Бо тоді доведеться повернути нам і Т2. А це їм зараз не треба. Хоча і рейтинг спільного марафону надзвичайно низький», – відзначив Мжельський.

За даними «Детектора медіа», канали «Медіа Групи Україна» вийдуть із процесу виробництва національного марафону новин з п'ятниці, 22 липня. Найімовірніше слот МГУ у нацмарафоні отримають «1+1» або «Рада».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY