detector.media
18.07.2022 13:10
Уряд призначив Галину Григоренко заступницею міністра культури та інформполітики
Уряд призначив Галину Григоренко заступницею міністра культури та інформполітики
Раніше Григоренко очолювала Державне агентство з питань мистецтв та мистецької освіти.

Кабінет міністрів України призначив Галину Григоренко на посаду заступниці міністра культури та інформаційної політики. 

Перед цим уряд звільнив Григоренко з посади голови Державного агентства з питань мистецтв та мистецької освіти. Виконання обов’язків голови Держмистецтв тимчасово покладено на Ольгу Россошанську.

Григоренко здобула освіту у Національному університеті «Києво-Могилянська академія» та Школі Стратегічного Архітектора Києво-Могилянської бізнес-школи (kmbs).

До 2017 року була директоркою освітніх програм в організації «Культурний Проект», де відповідала за цикли просвітницьких курсів з гуманітарних дисциплін (візуального мистецтва, музики, літератури, філософії, кінематографа, історії України для широкої аудиторії). 

У 2017 році стала співзасновницею і генеральною продюсеркою громадської організації Open Opera Ukraine, що реалізує проєкти в сфері барокової музики. Влітку 2019 року долучилася до команди Офісу з розробки гуманітарної політики під патронатом тодішнього міністра культури. 

З березня 2020 року і до цього часу Галина Григоренко очолювала Державне агентство України з питань мистецтв та мистецької освіти. Під її керівництвом була сформована команда та запущена робота органу, який відповідає за реалізацію державної політики в сфері мистецтв та мистецької освіти. 

Нагадаємо, 7 липня уряд звільнив із посади заступниці міністра культури та інформаційної політики України Ларису Петасюк.

Фото: Galyna Grygorenko/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY