detector.media
17.07.2022 18:58
В Одесі суд за антидержавні дописи дав 4 роки та зобов'язав читати десять томів Грушевського
В Одесі суд за антидержавні дописи дав 4 роки та зобов'язав читати десять томів Грушевського
Відбуваючи дворічний випробувальний термін, чоловік має прочитати монографію «Історія України-Русі».

Приморський райсуд Одеси виніс рішення у кримінальному провадженні щодо антидержавних дописів в «Одноклассниках». Їх автор закликав до порушення цілісності України та повалення конституційного ладу. Про це йдеться в рішенні судді Дениса Донцова, опублікованому на сайті суду.

Автора дописів визнали винним у порушенні частини 2 статті 109 та частини 1 статті 110 Кримінального кодексу України.

Чоловік зазначав, що південний схід України є «Новоросією», закликав «приєднатися до РФ», публікував псевдокарти, де частина територій України була зображена у складі Росії тощо.

За обома статтями КК автору дописів призначили два і чотири роки позбавлення волі без конфіскації майна. Оскільки стаття 70 передбачає поглинення терміну менш суворого покарання більш суворим покаранням, остаточний термін ув’язнення складе чотири з дворічним випробувальним строком. Окрім інших вимог, передбачених рішенням суду, автор дописів має причитати десятитомну монографію «Історія України-Русі» Михайла Грушевського.

Нагадаємо, Приморський суд Одеси вже не вперше приймає рішення, що спонукають до глибшого розуміння історії України. У липні проросійського інтернет-агітатора зобов'язали прочитати книжки про радянські репресії. Це твори Івана Багряного «Тигролови», Василя Барки «Жовтий князь» та Уласа Самчука «Марія».

Архівне фото Михайла Грушевського з сайту «Голос України»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY