detector.media
17.07.2022 10:16
В ООН визнали, що російська агресія спрямована проти української ідентичності
В ООН визнали, що російська агресія спрямована проти української ідентичності
У Мінкультури повідомляють про 423 злочини росіян проти культурної спадщини України.

Росіяни цілеспрямовано здійснили 423 злочини проти культурної спадщини України. Про це сказав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко під час засідання Ради Безпеки ООН 15 липня, повідомляєтьсяна сайті МКІП.

Засідання Радбезу ООН було присвячено обговоренню проблеми знищення культурної спадщини України та наслідків цих злочинів росіян. Захід ініційовали Албанія та Польща у співпраці з Україною. 

«Міжнародні організації повинні посилити тиск на Росію, щоб припинити цей тероризм проти української нації. Тільки разом ми зможемо зупинити агресора», — наголосив міністр Ткаченко.

«Росіяни цілеспрямовано знищують об’єкти культурної спадщини обстрілами по всій Україні – від Луганської області до Львівщини. Культурна спадщина всієї країни, як матеріальна, так і нематеріальна, зараз перебуває під ударом і має бути захищена для всього людства» , — сказала заступниця міністра Катерина Чуєва.

Всі завдані пошкодження та руйнування є результатом ракетних ударів, бомбардувань та артилерійських обстрілів, за даними Міністерства культури та інформаційної політики. Загалом подібні злочини зафіксовані у 15 регіонах України.

Учасники засідання Радбезу ООН засудили російську агресію, визнали дії РФ спрямованими проти української ідентичності та наголосили на необхідності посилення спільних зусиль щодо захисту культурної спадщини України.

За даними МКІП, Росія вже знищила:

Фото з сайту Міністерства культури та інформаційної політики

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY