detector.media
17.07.2022 09:25
Журналістка RAI News 24 відкинула звинувачення в неетичності інтерв’ю з мамою загиблої дівчинки
Журналістка RAI News 24 відкинула звинувачення в неетичності інтерв’ю з мамою загиблої дівчинки
Лаура Танґерліні каже, що сюжет уже був в ефірі, а «опубліковане третіми особами» її не стосується.

Кореспондентка італійського телеканалу RAI News 24 Лаура Танґерліні, яка інтерв’ювала постраждалу від ракетного удару у Вінниці Ірину Дмитрієву, відкидає звинувачення в порушенні журналістської етики. Про це журналістка написала у твіттері.

«У звинуваченнях на мою адресу щодо інтерв’ю з мамою маленької Лізи немає правди, — написала вона. — І матеріал, який вийшов в ефір, підтверджує це. Інтерв’ю були погоджені та проводилися з дозволу». Журналістка додала, що її не стосується «будь-який контент, який опублікували треті особи», і сказала, що готова до судового позову (не уточнивши, йдеться про її намір позиватись до суду проти когось чи про готовність бути відповідачкою; «ДМ» спробує це уточнити). Окремим дописом Лаура Танґерліні опублікувала два фото Ірини Дмитрієвої з палати. На сайті та ютуб-каналі Rai News 24 поки немає опублікованого сюжету про Ірину Дмитрієву.

Нагадаємо, 16 липня фіксер італійської громадської телекомпанії RAI News 24 Антон Кудінов опублікував на своїй приватній фейсбук-сторінці низку відеороликів із Іриною Дмитрієвою — жінкою, яка втратила дочку й зазнала тяжких поранень під час ракетного удару по Вінниці 14 липня.

Публікацію розкритикували в соцмережах: Антону Кудінову закидають, що він знехтував принципами професійної етики, які не дозволяють користатись шоковим станом постраждалих. Багато хто з користувачів вважає, що дії Кудінова могли травмувати матір загиблої дівчинки. Зокрема, в одному з відеофрагментів на сторінці Кудінова жінка плаче, коли дивиться відеозапис зі своєю ще живою дочкою. Через численні скарги перший допис Кудінова Facebook видалив, однак фіксер опублікував ці матеріали знов. Станом на 17 липня цей допис знов видалений.

У відповідь на критику Антон Кудінов стверджував, що «Ірина та її родина хочуть, щоб їх почули і дала згоду на інтерв'ю та надала разом з родиною додатковий контент для нього». Фіксер заперечує, що саме він повідомив жінку про смерть її дитини, як стверджували деякі критики. «Ірина та її родина хочуть, щоб ви почули те, що вона говорить, а не відволікали себе на деталі. Також вона хоче, щоб світ нарешті звернув увагу, що вбивають наших дітей та закрив небо над нашою країною», — написав Кудінов. Напередодні в інтерв’ю Суспільному мати Ірини Дмитрієвої казала, що її доньці не говорять про смерть дитини через заборону лікарів, адже, мовляв, ця новина може її вбити.

Антон Кудінов — громадський активіст із Гостомеля, балотувався на посаду селищного голови. Навчався на факультеті журналістики Одеського державного університету. Позаторік він потрапив у новини, коли його побили через відеозйомку тодішнього голови Гостомеля. Кудінов брав участь у подіях Революції гідності і був затриманий на вулиці Грушевського. Тоді він позиціонував себе як «журналіста телеканалу “Прихована правда”» — ресурсу скандальної активістки та політикині Ірми Крат. За інформацією джерел «Детектора медіа», фіксером він почав працювати у перші місяці повномасштабної російсько-української війни.

Фото Лаури Танґерліні з її твіттер-акаунта

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY