detector.media
16.07.2022 11:49
Суд арештував майно власника 4 каналу Олексія Ковальова
Суд арештував майно власника 4 каналу Олексія Ковальова
Депутату-колабораціоністу загрожує довічне ув'язнення.

За матеріалами Державного бюро розслідувань суд арештував майно депутата-колаборанта Олексія Ковальова для конфіскації на користь держави. Про це повідомляється на сайті ДБР.

«Арештовано частки фігуранта в статутних капіталах трьох юридичних осіб, а також його банківські рахунки. Загальна вартість корпоративних прав складає понад 4,7 млн гривень, — інформують у Держбюро розслідувань. — Однією з юридичних осіб, 100 % статутного капіталу якої арештовано, є ТОВ "ТРК «Інтеррадіо»" - український інформаційно-розважальний телеканал "4 канал"».

Як стало відомо 15 липня, Олексія Ковальова заочно арештували та оголосили в розшук.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вже зверталася до СБУ та Ради національної безпеки і оборони України з проханням перевірити факти, що свідчать про ознаки колабораціонізму в діях Олексія Ковальова. 

У разі підтвердження колабораційної діяльності Ковальова, вказував медіарегулятор, необхідно буде вжити заходів щодо скасування реєстрації і припинення діяльності ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"».

Олексій Ковальов, відповідно до даних у Єдиному державному реєстрі юридичних та фізичних осіб-підприємців, є власником ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"», яке має ліцензію Нацради на супутникове мовлення із логотипом «4». Крім того, ця компанія є власником ТОВ «Корона санрайс», яке також має ліцензію на цифрове мовлення в мультиплексі МХ-5 із логотипом «4».

До Нацради вже надійшла заява ТОВ «ТРК "Інтеррадіо"» про зміну власника, кінцевого бенефіціарного власника та пов’язаних осіб. Оскільки до поданих документів були зауваження, рішення щодо переоформлення Національна рада ще не ухвалила.

6 липня Ковальову оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), ч. 1 ст. 111-2 КК України (пособництво державі-агресору). За даними ДБР, він передав санаторій під розміщення окупантів, вивозив продукти з Херсонщини в окупований Крим та завозив з півострова паливо.

Також колаборант обійняв посаду в «уряді Херсонської області», який створила адміністрація російських окупантів.

Як зазначила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова, Ковальову загрожує довічне ув'язнення.

Фото з фейсбук-сторінки Олексія Ковальова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY