detector.media
15.07.2022 17:51
Севгіль Мусаєву відзначили Міжнародною премією за свободу преси
Севгіль Мусаєву відзначили Міжнародною премією за свободу преси
Лауреатами стали медійники з України, Куби, Іракського Курдистану та В’єтнаму.

Головна редакторка «Української правди» стала однією з чотирьох лауреаток Міжнародної премії за свободу преси 2022 року. Про це повідомляє міжнародна організація «Комітет захисту журналістів» (Committee to Protect Journalists).

Цьогоріч CPJ нагородить чотирьох журналістів – з України, Куби, Іракського Курдистану та В’єтнаму. Окрім Севгіль Мусаєвої, це колумніст The Washington Post Абраам Хіменес Еноа, журналістка-фрілансерка Ніяз Абдула і засновниця видання Luat Khoa Фам Доан Транг.

Також CPJ нагородить редакторку незалежного сайту Meduza Галину Тимченко. Їй вручать премію Gwen Ifill за свободу преси 2022 року, що є визнанням «надзвичайної та стійкої відданості свободі преси».

Троє з цьогорічних лауреатів продовжують роботу у вигнанні, що свідчить про зростаючу тенденцію, коли журналісти змушені залишати свої країни або несуть ризики перед ув’язненням, насильством і навіть загрозою смерті, відзначає CPJ.

Переможців премії нагородять у Нью-Йорку 17 листопада 2022 року. Як наголошує комітет премії, усі четверо лауреатів зазнали величезних випробувань включно з репресіями уряду, агресією та ув’язненням, щоб продовжити незалежне висвітлення подій посеред дезінформації та війни.

«Наші лауреати є прикладом найкращої журналістики: роботи, яка проливає світло на вплив війни, корупції та зловживання владою у повсякденному житті», – сказала президент CPJ Джоді Гінзберг. Також вона відзначила, що їхня робота надихає і доводить важливість журналістика в служінні суспільству.

У своєму формулюванні журі премії відзначило працелюбність та сміливість головної редакторки «Української правди»:

«Мусаєва є головною редакторкою «Української правди», провідної української незалежної онлайн-газети, яка висвітлює політику, економіку та культуру, а також вторгнення Росії в Україну. Мусаєва невпинно працювала з моменту вторгнення, щоб забезпечити безпеку своєї команди та інформувати читачів. У червні 2022 року їй та її колезі з редакції погрожували вбивством після публікації розслідування. Під керівництвом Мусаєвої журналісти «Української правди» забезпечують критичне та надійне висвітлення подій, попри небезпеку війни та заборону видання у Росії».

Нагадаємо, головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва увійшла до сотні найвпливовіших людей світу за версією американського видання Time.

Фото з фейсбук-сторінки Севгіль Мусаєвої

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY