detector.media
15.07.2022 08:43
У Білорусі журналіста Гонцаревича засудили до 2,5 років колонії за зйомку російської техніки
У Білорусі журналіста Гонцаревича засудили до 2,5 років колонії за зйомку російської техніки
«Хотів показати, що у бік України літають не білоруські літаки, а російські, хотів довести, що Білорусь не бере участі у військових діях» – так він пояснив свої дії у суді.

У Білорусі журналіста Intex-press Юрія Гонцаревича засудили до 2,5 років колонії за зйомку військової техніки та поширення даної інформації. Про це повідомляється на сайті видання.

За інформацією слідства, 2 березня Гонцаревич відправив у чат-бот телеграм-каналу «Радіо Свобода» фото військової техніки на аеродромі в місті Барановичі.

Суд вважає Гонцаревича винним у «сприянні екстремістській діяльності» (п. 1 ст. 361-4 КК РБ). «Радіо Свобода» у Білорусі також називають «екстремістським формуванням». Журналіст у суді визнав свою провину, але його захист буде оскаржувати вирок.

На запитання, навіщо він відправляв фото, обвинувачений пояснив, що «хотів показати, що у бік України літають не білоруські літаки, а російські, хотів довести, що Білорусь не бере участі у військових діях».

Юрія Гонцаревича затримали 27 квітня 2022 року в адміністративній справі. 29 квітня його засудили до десяти діб адміністративного арешту, але на волю він так і не вийшов: 6 травня журналіста звинуватили в кримінальному злочині.

Нагадаємо, білоруську журналістку Катерину Андрєєву, яка вже відбуває покарання в колонії, засудили ще до восьми років позбавлення волі. Медійницю засудили за статтею про держзраду, але які саме її дії суд вважає «держзрадою» – невідомо.

Фото: reform.by

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY