detector.media
14.07.2022 12:45
На Кіровоградщині засудили громадянина Росії, який поширював антиукраїнські дописи в соцмережі
На Кіровоградщині засудили громадянина Росії, який поширював антиукраїнські дописи в соцмережі
За виправдовування тимчасової окупації частини території України і глорифікацію учасників збройної агресії РФ суд призначив покарання — 4 роки позбавлення волі умовно з іспитовим строком на 1 рік.

Вільшанський районний суд Кіровоградської області визнав винним громадянина Росії, який поширював антиукраїнські дописи в соцмережі та виправдовував російську агресію проти України. На вирок звернув увагу «Судовий репортер».

Як йдеться у вироку, обвинувачений систематично поширював проросійські матеріали в соцмережі «Одноклассники».

Зокрема, 27 жовтня 2021 року він опублікував фото з текстом: «Крым успел вернутся в РФ за 6 мес. до начала реализации секретных договоренностей Украины и США о размещении в Крыму на постоянной основе 3-х военных баз США — военно-морской, авиационной и сухопутной. Отсюда и бешенная реакция США и НАТО, и санкции. Крым не стал американским».

25 лютого 2022 року обвинувачений поширив світлину з текстом: «Я поддерживаю решение президента! Я за борьбу с нацизмом на Украине! #save Donbass».

4 березня він розмістив фото російського військового з буквою «Z», що стала символом російської військової агресії проти України, та текстом: «Русский солдат снова освобождает Европу от фашизма».

15 березня у соцмережі він опублікував допис про українців як «нацистів» та «терористів».

За виправдовування тимчасової окупації частини території України і глорифікацію учасників збройної агресії РФ проти нашої держави суд призначив покарання — 4 роки позбавлення волі умовно з іспитовим строком на 1 рік. Для пом'якшення вироку підсудний уклав угоду зі слідством.

Раніше в Івано-Франківську пропагандистку комунізму засудили до п'яти років позбавлення волі.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY