detector.media
14.07.2022 10:10
«Історична подія»: «Довженко-Центр» офіційно перейшов у підпорядкування Держкіно
«Історична подія»: «Довженко-Центр» офіційно перейшов у підпорядкування Держкіно
Центр був у підпорядкуванні Мінкультури з моменту створення у 1994 році, але жаліється, що останні два роки йому доводилось розвиватись «всупереч» діям міністерства.

ДП «Національний центр Олександра Довженка» повідомило, що офіційно перейшло у пряме підпорядкування Держкіно. Відповідний акт приймання-передачі майнового комплексу Міністерство культури та інформаційної політики України і Держкіно підписали 30 червня.

«В результаті перерозподілу сфер відповідальності і впливу, відображеного у положеннях про Держкіно та МКІП, кінематографія та культура управляються окремими органами управління, що суттєво підвищує значимість та впливовість кіно в Україні», ― зазначили в «Довженко-Центрі».

Центр був у підпорядкуванні Мінкультури з моменту створення у 1994 році, але жаліється, що останні два роки доводилось розвиватись «всупереч» діям міністерства.

«МКІП докладало значних зусиль, аби роздробити Довженко-Центр, змінити його структуру і засади існування, обмежити фінансування, і нарешті позбулося Довженко-Центру, не збагнувши його цінності та ролі. Шкода, що цю цінність, очевидну для українського суспільства, підкреслила війна ― власна гідність і суверенність, яка досягається через самопізнання, мислення, захист власних цінностей та ідентичності», ― додали в «Довженко-центрі».

Рішення про передачу Центру від МКІП до Держкіно уряд ухвалив наприкінці січня 2022 року. Тоді в «Довженко-Центрі» казали, що їм не озвучили перспективи цього кроку і не врахували думку керівництва та колективу. У березні 2021 року в Центрі стверджували, що переведення його в сферу управління Держкіно є «вкрай негативним».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY