detector.media
13.07.2022 20:42
Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР
Україна розриває дипломатичні відносини з КНДР
Північна Корея визнала «незалежність» тимчасово окупованих РФ територій в Донецькій та Луганській областях України.

У Міністерстві закордонних справ України оголосили про розрив дипломатичних відносин з КНДР та рішуче засуджують рішення Північної Кореї визнати «незалежність» тимчасово окупованих Росією територій в Донецькій та Луганській областях України. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті МЗС.

«Розглядаємо це рішення як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяна, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм і принципів міжнародного права. Визнання північнокорейським режимом «суб’єктності» російських окупаційних режимів на Донеччині та Луганщині є нікчемним, не матиме юридичних наслідків та не змінить міжнародно визнаних кордонів України», — зазначається в заяві МЗС.

Відтепер політичні та економічні контакти із КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції.

«Звернення Росії до КНДР про підтримку в легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність Москви, ніж Пхеньяна. В Росії більше не залишилося союзників у світі, окрім країн, які залежать від неї фінансово і політично, а рівень ізоляції РФ скоро досягне рівня ізоляції КНДР. Україна і надалі максимально жорстко реагуватиме на зазіхання на її суверенітет та територіальну цілісність», — наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, у своїй промові до учасників конференції «Азійське лідерство» в Сеулі президент Володимир Зеленський акцентував на тому, що Росія вкладає значні кошти у пропаганду. «Чи вистачить нам усім лідерства, щоб протидіяти злу, хоч би яким воно було, – чи то збройній агресії, чи то пандемії?» звернувся президент до учасників заходу. 

Фото: Enrico Strocchi/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY