detector.media
13.07.2022 12:55
У Росії хочуть порушити справу про держзраду журналістів «Медузы» через прохання до Пригожина про коментар
У Росії хочуть порушити справу про держзраду журналістів «Медузы» через прохання до Пригожина про коментар
13 липня «Медуза» випустила власне розслідування діяльності ПВК «Вагнера» в Україні без позиції Пригожина, оскільки він відмовився коментувати цю тему. Натомість «кухар Путіна» пожалівся Слідчому комітету РФ на «дуже дивні питання».

Російський підприємець Євген Пригожин, що є засновником «фабрики тролів» і спонсором приватної військової компанії Вагнера, пожалівся до Слідчого комітету Росії на працівників видання «Медуза» через те, що журналісти видання звернулись до нього за коментарем.

Пригожин просить порушити кримінальну справу про «дискредитацію» російської армії та про «держзраду» проти редакційного директора «Медузы» Тетяни Єршової та спеціального кореспондента видання Лілії Яппарової.

Відповідну заяву до Слідкому він написав після того, як до нього звернулися журналісти із запитаннями щодо ПВК «Вагнер» та її участі у війні проти України. Підприємець пожалівся, що отримав «дуже дивні питання» від «іноагентів», з яких зробив висновок, що ті готують «інформаційні провокації» проти Росії.

13 липня «Медуза» випустила власне розслідування діяльності ПВК «Вагнер» в Україні без позиції Пригожина, оскільки він відмовився коментувати цю тему.

Раніше Пригожин відсудив у «Медузы» близько 1,1 тис доларів у справі про захист честі, гідності та ділової репутації.

Фото: Delfi

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY