detector.media
13.07.2022 10:34
На Вінниччині оголосили підозру псевдожурналісту антиукраїнського ЗМІ
На Вінниччині оголосили підозру псевдожурналісту антиукраїнського ЗМІ
Фігурант справи був позаштатним кореспондентом, писав антиукраїнські матеріали, а після 24 лютого 2022 року почав поширювати дезінформацію про російську військову агресію.

Вінницька обласна прокуратура оголосила підозру псевдожурналісту антиукраїнського ЗМІ.

За інформацією слідства, підозрюваний з 2014 року співпрацював із керівником та власником інтернет-видання, яке систематично публікувало матеріали антиукраїнського характеру із закликами до зміни адміністративно-територіального устрою України.

Фігурант справи був позаштатним кореспондентом, писав антиукраїнські матеріали, а після 24 лютого 2022 року почав поширювати дезінформацію про російську військову агресію. У виданні його матеріали публікували під псевдонімом.

50-річному чоловіку повідомили про підозру в публічних закликах до вчинення дій, які мали на меті зміни меж території або державного кордону України (ч. 2 ст. 110 КК України). Також його підозрюють у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Наразі фігурант справи заарештований.

Нагадаємо, колишньому луганському журналісту Леонарду Свідовськову оголосили підозру в держзраді. Він мешкає на окупованій території Луганщини та співпрацює з окупантами.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY