detector.media
12.07.2022 10:00
Пропагандист Кисельов у своїй програмі рекламує набір найманців для війни в Україні
Пропагандист Кисельов у своїй програмі рекламує набір найманців для війни в Україні
У програмі кілька разів показали телефони, за якими можна повідомити про своє бажання воювати в Україні, та наголошували, що найманців можуть показати на місцевому телебаченні.

Російський пропагандист Дмитро Кисельов у своїй програмі «Вести недели» на каналі «Россия 1» рекламує набір найманців для участі у війні в Україні. На це звернуло увагу видання «Новая газета. Европа».

Так, у випуску програми від 10 липня Кисельов розповів про свою поїздку у табір в Чечні, де готують таких «добровольців». У «Вестях недели» того дня кілька разів показали номери телефонів, за якими охочі можуть заявити про своє бажання долучитися до «добровольців». Пропагандист наголосив, що можна просто йти до місцевої мерії – на війну записують усіх.

Розповідаючи про те, як працює табір «добровольців» у Чечні, пропагандист розхвалював цю програму підготовки, мовляв, найкращих із тих, хто готується до відправки в Україну, запрошують на телебачення, їх нібито «шанують» у Чечні тощо. Паралельно у сюжеті вкотре за випуск компліментарно показали очільника Чечні Рамзана Кадирова.

Як відомо, офіційно мобілізацію у Росії не оголошували. Разом із тим такі видання, як «Важные истории» та Gulagu.net, виявили, що в «добровольці» для війни РФ проти України записують ув'язнених. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY