detector.media
12.07.2022 08:18
Мешканця Буковини підозрюють у колабораціонізмі через антиукраїнські дописи у фейсбуці
Мешканця Буковини підозрюють у колабораціонізмі через антиукраїнські дописи у фейсбуці
Чоловік публічно заперечував збройну агресію Росії проти України, поширював у соцмережі зображення символіки держави-окупанта та гасло «Слава России». Йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

Мешканцю Буковини повідомили про підозру у колабораціонізмі через антиукраїнські дописи у фейсбуці.

За інформацією Чернівецької обласної прокуратури, чоловік публічно заперечував збройну агресію Росії проти України, поширював у соцмережі зображення символіки держави-окупанта та гасло «Слава России». Крім того, він писав коментарі до публікацій проукраїнських користувачів, де відкрито підтримував політику РФ та звинувачував українських військових у обстрілах території України.

«Свої дії чоловік пояснює тим, що надивився в мережі інтернет різних пропагандистських російських відео і таким чином втратив відчуття реальності через "тимчасове помутніння в мізках"», – ідеться в повідомленні СБУ.

За ворожу пропаганду на підтримку загарбницької політики РФ фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-1 КК України (колабораціонізм). Йому загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, в Одесі суд зобов'язав проросійського інтернет-агітатора прочитати книжки українських авторів про радянські репресії.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY