detector.media
10.07.2022 12:35
Бутусов зняв на відео обстріл «Градами», під час якого було поранено Філімонова
Бутусов зняв на відео обстріл «Градами», під час якого було поранено Філімонова
Поранений активіст вже відновлюється під контролем лікарів та збирає кошти на авто для бійців молодіжного руху «Гонор».

Журналіст Юрій Бутусов, який зараз воює у лавах ЗСУ, зафіксував на відео обстріл «Градами», під час якого було поранено громадського активіста Сергія Філімонова

«Близько 40 ракет «Градів» вдарили по нас після зупинки на дорозі. Встиг ввімкнути камеру, коли біля нас вибухнули останні п'ять, – прокоментував свій відеозапис Юрій Бутусов. – Невдала відповідь на вдале ураження російських військ артилерією ЗСУ за корегуванням підрозділу Філімонова. Дивіться до кінця, там все зафільмовано дроном».

Як повідомляв «Детектор медіа», Сергій Філімонов отримав тяжке поранення. Його евакуювали до Дніпра та надали медичну допомогу, після чого він ініціював збір коштів на авто для бійців неформального молодіжного руху «Гонор».

«Друзі, багато хто питає, як можна допомогти? На лікування гроші не потрібні, але "Гонор" гостро потребує автомобілі для виконання бойових задач», – написав у своєму телеграм-каналі захисник 6 липня.

За чотири дні Філімонов прозвітував: «Вже зібрано на машину 380 000 грн. Скоро буде крута тачка!».  

Сергій Філімонов – лідер неформального молодіжного руху «Гонор». Очолював київський осередок Цивільного корпусу «Азов» та київський осередок партії «Національний корпус». Як громадський активіст виступав проти незаконної забудови Києва.

Нагадаємо, він також став виконавцем головної ролі у фільмі «Носоріг» Олега Сенцова. Стрічка продовжує здобувати призи на міжнародних кінофестивалях. За акторську роботу Філімонова вже відзначили на Стокгольмському міжнародному кінофестивалі, а також на Міжнародному кінофестивалі у Батумі.

Фото: скріншот з відеозапису Юрія Бутусова

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY