detector.media
Денис Шабанін
Софія Скиба
«Детектор медіа»
09.07.2022 09:16
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня
Про що говорили в етері спільного телемарафону 8 липня
Інтерв’ю з Тайрою, Оленою Зеленською, прем’єр-міністром Ірландії та Арестович у «Байрактар news».

«Детектор медіа» щодня відстежує головні теми, гостей та тенденції в етері спільного марафону «Єдині новини #UAРазом», а також окремо аналізує якість мовлення. З липня ми також запустили моніторинг російськомовного марафону «FreeДом».

Телеканали: «Україна 24», «Інтер», «1+1», «Рада», ICTV/СТБ.

До блоку каналу «Україна 24» запросили росіян, зокрема засновника видання The Insider Романа Доброхотова, лідера громадського руху «Говорите громче!» Андрія Сідельникова, доктора економічних наук Владислава Іноземцева. Вони коментували ситуацію на міжнародній арені.

У блоці «Інтера» про оперативну ситуацію на південному напрямку говорили з керівницею пресцентру сил оборони та охорони ОК «Південь» Наталією Гуменюк. Вона повідомила, що найгарячіше зараз у Миколаєві та на околицях міста, які ворог обстрілює з реактивних систем залпового вогню. Також гаряче на Херсонщині по лінії зіткнення. Спікерка зауважила, що тут є певне просування українських сил, проте не таке швидке, як хотілося би.

Із заступником голови Ради НБУ Василем Фурманом у гостьовій студії «Інтера» говорили про курс гривні та ризики його стримування.

У блоці «1+1» показали інтерв’ю зі звільненою з полону Юлією «Тайрою» Паєвською. Вона розповіла про повернення додому та своє ставлення до мешканців Росії. На її думку, росіяни втратили відчуття реальності через тривалий вплив пропаганди, яка роками переконувала їх у тому, що українців треба ненавидіти. Також Юлія сказала, що під час свого перебування у російському полоні вона відчувала підтримку України та вірила, що їй вдасться звільнитись.

Також у блоці «1+1» показали інтерв’ю першої леді Олени Зеленської. Вона розповідала про майбутній цьогорічний Саміт перших леді та джентльменів, головною темою якого стане відновлення України, а також про своє сімейне життя та спілкування із чоловіком.

Про ситуацію в аграрному секторі ведучі «1+1» мали розмову з нардепом від групи «За майбутнє» Іваном Чайківським. Він сказав, що наразі українська влада співпрацює із міжнародними партнерами, щоб мати достатньо коштів, аби виплачувати українським аграріям компенсації.

Із радником керівника Офісу президента України Тимофієм Миловановим у блоці «Ради» говорили про плани відновлення України та підтримку з боку Заходу, а також про безпекову енергетичну ситуацію у світі.

Крім цього, команда «Ради» записала просто у потязі інтерв’ю прем’єр-міністра Ірландії Міхола Мартіна, який приїхав до України. За його словами, Ірландія радо допомагає Україні у протистоянні російській агресії. Наразі саме Ірландія головує у Раді Європі і докладає усіх необхідних зусиль, щоб використати цю платформу для здійснення тиску на РФ. Також із Міхолом Мартіном говорили про розширення ЄС та можливість надання Україні статусу повноцінного члена унії.

До ведучих «Байрактар news» Олександра Пікалова та Євгена Кошового цього вечора долучився радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович.

Наприкінці доби у блоці ICTV/СТБ з ведучим СТБ Григорієм Решетником говорили про те, як змінились його стосунки у родині під час війни. Таку тему для розмови обрали через те, що цього дня в Україні відзначали День сім’ї.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY