detector.media
08.07.2022 20:11
У конкурсі «Честь Професії» з'явилася нова номінація
У конкурсі «Честь Професії» з'явилася нова номінація

Цьогоріч на тринадцятому конкурсі професійної журналістики «Честь Професії» з’явилася нова спеціальна номінація – «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності». Її впроваджено завдяки громадській організації «Жінки в медіа», повідомляється на сайті конкурсу.

Таким чином у ГО «Жінки в медіа» хочуть відзначити внесок журналістів та журналісток у роботу з подолання гендерної нерівності в українському суспільстві, особливо під час дії воєнного стану в Україні.

«З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну ця тема стала ще більш актуальною. Не втрачають свого значення і ті матеріали про права жінок, що створені у мирний час», — відзначається у повідомленні організації.

До спеціальної номінації «Найкращий матеріал на тему прав жінок, дотримання гендерної рівності» може бути поданий той самий матеріал, що й до однієї з основних шести номінацій «Честь Професії». Також можна подавати матеріал винятково в цю спеціальну номінацію. При цьому кількість матеріалів одного автора, поданих до спеціальної номінації, не може перевищувати трьох.

Найкращих обиратимуть за такими критеріями:

текстові, відео- та аудіоматеріали, створені в період з початку 2021 року по 30 травня 2022 року;

відповідність темі номінації;

повнота та розкриття теми;

коректна термінологія, відсутність гендерних стереотипів та сексизму.

До складу журні номінації увійшли Склад Журі: голова ГО «Жінки в медіа», членкиня Комісії з журналістської етики Ліза Кузьменко, головна редакторка «Громадське радіо», фіналістка Премії Ґонґадзе-2022 Тетяна Трощинська,гендерна координаторка кампанії «Повага», Анастасія Багаліка, урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко, експерти та експертки «Українського жіночого фонду».

 «Хочемо відзначити матеріали, які з різних боків показують силу та стійкість українських жінок різних груп, проблеми та шляхи подолання цих викликів. Гендерна рівність та права людини – це той ціннісний орієнтир, який відрізняє нашу риторику від наративів російської пропаганди та наближає Україну до європейських стандартів. Я впевнена, що ми будемо робити цю спецномінацію відтепер щорічно», – коментує Ліза Кузьменко.

Нагадаємо,  конкурс «Честь Професії» вже оголосив старт прийому журналістських матеріалів, які були оприлюднені в медіа з 1 січня 2021 року до 31 травня 2022 року.

Роботи приймаються до 20 липня 2022 року.

Фото: Конкурс «Честь Професії»/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY