detector.media
08.07.2022 12:16
Болгарія може запровадити квоти на болгарську музику в ефірі державних ЗМІ
Болгарія може запровадити квоти на болгарську музику в ефірі державних ЗМІ
Законопроєкт передбачає, що принаймні 60% часу національного радіо має бути зарезервовано для музики болгарською мовою, яку створили болгарські композитори.

Парламент Болгарії може запровадити квоти на болгарську музику в ефірі державного телебачення та радіо. Як пише Euractiv, відповідний законопроєкт подала проросійська партія «Відродження». Документ підтримав профільний парламентський комітет.

Законопроєкт передбачає, що принаймні 60% часу національного радіо (з 6:00 до 20:00) мають бути зарезервовані для музики болгарською мовою, яку створили болгарські композитори та виконавці. Музика іншими мовами, яку створили болгарські автори, не буде захищена цим законом.

Крім цього, законопроєкт передбачає, що принаймні 50% загального часу, виділеного для трансляції музики в ефірі національного телебачення, має бути присвячено музиці болгарських митців болгарською мовою.

Результати опитування соціологічного агентства «Альфа Рисерч» у 2020 році показали, що 72% громадян Болгарії хочуть, щоб ЗМІ транслювали більше болгарських пісень.

Нагадаємо, в Україні заборонили використання російської музики в публічному просторі. Разом із тим буде створено «білий список» російських артистів, чиї твори не підпадатимуть під заборону.

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY