detector.media
07.07.2022 15:19
ДБР: Нардеп-колаборант Ковальов вивозив продукти з Херсонщини до окупованого Криму і завозив з півострова паливо
ДБР: Нардеп-колаборант Ковальов вивозив продукти з Херсонщини до окупованого Криму і завозив з півострова паливо
Крім того, за даними слідства, він віддав приміщення санаторію в Голій Пристані для розміщення російських окупантів.

Народний депутат-колаборант і власник 4 каналу Олексій Ковальов, якого підозрюють у державній зраді, відзначився тим, що вивозив продукти харчування з Херсонщини до окупованого Криму і завозив звідти паливно-мастильні матеріали для росіян. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповіла радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян, її цитує «Укрінформ».

«Він спочатку добровільно обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному так званому "уряді" держави-агресора, а ще раніше – співпрацював з окупантами на Херсонщині і, я нагадаю, постачав харчі і продукти до Криму, завозив з півострова паливно-мастильні матеріали.

У Голій Пристані віддав санаторій для розміщення рашистів. А потім він розповідав у соцмережах, що співпрацює з окупантами і вважає, що РФ "надовго"», – розповіли в ДБР.

Нагадаємо, від початку великої війни Ковальов вирішив перебувати на окупованій території Херсонської області. У квітні 2022 року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо нього за статтею про колабораційну діяльність. 

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок нардеп заявив: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається».

Як стало відомо у кінці червня, Олексій Ковальов вижив після замаху на нього на Херсонщині та лікувався в окупованому Криму.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY