detector.media
06.07.2022 19:46
Представники Великої Британії просять EBU розглянути пропозиції України щодо «Євробачення»
Представники Великої Британії просять EBU розглянути пропозиції України щодо «Євробачення»
Поки ВВС веде переговори з Європейською мовною спілкою, Борис Джонсон продовжує вважати, що провести конкурс варто в Україні.

Україна, яка мала проводити «Євробачення», здобула підтримку Великої Британії, яку цьогоріч обрали організатором міжнародного конкурсу. Представники країни звернулися до Європейської мовної спілки (EBU) з проханням розглянути пропозиції України. Про це прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сказав під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським, повідомляє сайт британського уряду.

Джонсон уже не вперше висловлюється за те, щоб Україна реалізувала своє право організувати конкурс як переможниця «Євробачення». У червні у коментарі Sky News британський прем’єр-міністр сказав: «Українці перемогли на "Євробаченні". Я знаю, що в нас був фантастичний номер, що ми посіли друге місце, і я хотів би, щоб конкурс відбувся в нашій країні. Але факт такий: вони (Україна) перемогли, і вони заслуговують його проводити».

Нагадаємо, президентка Європейського парламенту Роберта Мецола має надію, що у 2023 році «Євробачення» пройде в Києві – у вільній Україні.

Гурт «Калуш Оркестра» виграв з піснею «Стефанія» на міжнародному пісенному конкурсі «Євробачення-2022», здобувши 631 бал. Фінал «Євробачення-2022» відбувся 14 травня в італійському місті Турин. 

Друге місце посіла Велика Британія третє – Іспанія.

Європейська мовна спілка прийняла рішення, що «Євробачення-2023» не може проходити в Україні, де триває війна. Натомість як організатор конкурсу розглядається Великобританія, яка посіла друге місце.

Фото: ЄМС,  Sarah Louise Bennett 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY