detector.media
06.07.2022 16:26
Літак та гелікоптер Медведчука віддали українській армії
Літак та гелікоптер Медведчука віддали українській армії
Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов анонсував, що літак Медведчука «працюватиме на захист України». Також АРМА планує продати яхту нардепа.

Літак та гелікоптер, які належали підозрюваному у держзраді народному депутату Віктору Медведчуку, віддали на потреби української армії. Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора України.

«За клопотанням Офісу Генерального прокурора судом накладено арешт на гелікоптер та літак, якими користувалася родина народного депутата України, підозрюваного у держзраді. Наразі правоохоронцями вилучено це майно та  передано у користування Збройним Силам України», – йдеться в повідомленні.

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов анонсував, що літак Медведчука «працюватиме на захист України». Також АРМА планує продати яхту нардепа.

24 лютого Медведчук втік зі свого маєтку у Києві і відтоді переховувався від слідства у столиці. 12 квітня СБУ вдалося знайти та затримати Медведчука. Його підозрюють за ст. 111 (державна зрада) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

За даними СБУ, ФСБ Росії намагалася вивезти Медведчука до невизнаного Придністров'я, а потім до РФ. Однак доїхати нардеп зміг лише до меж Київської області.

Медведчук просив президента Володимира Зеленського обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя, однак Росія відмовилась від цього.

До моменту своєї втечі 24 лютого Медведчук залишався під домашнім арештом. Такий запобіжний захід йому обирали двічі в межах різних кримінальних проваджень: 13 травня (щодо видобутку нафти і газу в Чорному морі) та 12 жовтня 2021 року (щодо сприяння діяльності терористичної організації через поставки вугілля з окупованих територій Донбасу). 

2 листопада 2021 року Печерський суд змінив запобіжний захід для Медведчука з домашнього арешту на особисте зобов'язання до 31 грудня в межах епізоду про держзраду і замах на розграбування національних ресурсів у Криму. В іншій справі домашній арешт залишався чинним.

На початку травня Личаківський районний суд Львова арештував чергову партію рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука і Тараса Козака, а також частину майна їхніх родичів. 

У червні 2022-го суд заарештував 279 картин та залізничний вагон-ресторан із меблями, предметами інтер’єру та посудом, що належать Медведчуку, а також продовжив термін тримання його під вартою на 60 днів.

Фото: Офіс генпрокурора

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY