detector.media
06.07.2022 13:09
Вадим Новинський вирішив скласти повноваження нардепа
Вадим Новинський вирішив скласти повноваження нардепа
Новинський заявив, що хоче зосередитись на гуманітарних проєктах.

Бізнесмен Вадим Новинський складає повноваження народного депутата. 

Про це Новинський повідомив у середу, 6 липня.

«У 2019 році мені було надано довіру виборцями міста Маріуполя, інтереси яких я представляв у Верховній Раді України протягом 3 років...Я ухвалив рішення скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проєктах, на розвитку національної економіки, служінні Української Православної Церкви та на відновленні зруйнованих храмів», — заявив Новинський.

Після війни він обіцяє допомогти відновити Маріуполь, який зараз окупований та зруйнований росіянами.

«Впевнений, що мої виборці з розумінням віднесуться до мого рішення. Після війни я допомагатиму відродженню Маріуполя — міста, яке стало для мене рідним, усіма силами і в міру своїх можливостей».

Вадим Новинський — один із найближчих бізнес-партнерів Ріната Ахметова. У 2021 році його статки  оцінювались у 1,4 млрд доларів. Станом на березень 2022 року  статки Новинського складали 1,3 млрд доларів.

Нагадаємо, що Новинський є дияконом УПЦ Московського патріархату, він відомий як меценат церкви. На соборі у Києві 27 квітня 2022 року УПЦ МП прибрала зі свого статуту всі згадки про зв'язок з РПЦ, очільник якої Кирило публічно підтримав агресію Росії проти України. Оновлений текст статуту наразі офіційно не публікували.

Фото: Вадим Новинський/Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY