detector.media
05.07.2022 20:37
На Сумщині відновили цифрове мовлення дві телерадіокомпанії – Нацрада
На Сумщині відновили цифрове мовлення дві телерадіокомпанії – Нацрада
Це телерадіокомпанія «Тростянець» і Сумська філія НСТУ.

Знову в ефірі телеканали «Суспільне Суми» та TVT та що мовлять на Сумщині. Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

TVT або «ТРК Тростянець» є комунальною телерадіокомпанією Тростянецької міської ради. Від 4 липня мовник знову з’явився у цифровому ефірі в місцевому мультиплексі для машканців міста і навколишніх територій. «Нині мовник ретранслює марафон «Єдині новини» і водночас працює над створенням власних передач. Це місцеві новини і тематичні передачі. 6 годин власного мовлення готує колектив щодня», – зазначається на сайті Нацради.

«Суспільне Суми» – «Сумська регіональна дирекція» – є філією НСТУ. Відновлення ефіру стало можливим, як тільки запрацював передавач на вежі у Тростянці.

Нагадаємо, як з’ясувалося після звільнення Сумщини від російських окупантів, слід було відновити інфраструктуру, зокрема серверну станцію, без якої у Тростянці не може транслюватися цифрове ефірне телебачення.

Після закінчення тривалих бойових дій у Сумській області Концерн радіомовлення, радіозв'язку та телебачення при Держспецзв’язку відновив аналогове мовлення в Тростянці.

Під час визволення Сумщини телебачення було відсутнє в Охтирці та Тростянці. У Сумах відновили мовлення МХ-1 після аварії 1 березня, а МХ-5 не припиняв мовлення.

На фото з сайту Нацради – приміщення тростянецької вежі після прямого потрапляння снаряду

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY