detector.media
05.07.2022 20:04
«Медійникам слід періодично перевіряти психологічний стан». Підсумки засідання Громадської ради, що діє при Нацраді
«Медійникам слід періодично перевіряти психологічний стан». Підсумки засідання Громадської ради, що діє при Нацраді
Експерти розглянули рекомендації психолога для ЗМІ та передадуть їх для затвердження медіарегулятору.

5 липня відбулося засідання Громадської ради, що діє при Національній раді з питань телебачення і радіомовлення. Про це повідомляється на сайті медіарегулятора.

У засіданні взяла участь відповідальна секретарка Національної ради Олена Ніцко. Експерти зосередилися на роз’ясненнях для медійників – зокрема, стосовно того, як вони можуть отримати допомогу після психологічних травм під час воєнних подій.

Рекомендації із відповідними додатками будуть спрямовані на розгляд Національній раді.

Їх підготувала членкиня Громадської ради, президентка Української асоціації медіапсихологів та медіапедагогів Любов Найдьонова. Пропозиції мають назву   «Рекомендацій щодо забезпечення психологічної допомоги журналістам у період воєнної психотравматизації (з профілактики посттравматичних стресових розладів)».

«У ньому на основі вже вироблених світових досліджень і практик обґрунтовано необхідність для журналістів та інших працівників медіа, які працюють із вразливим контентом, періодично перевіряти свій психологічний стан, щоб уникнути психотравматичних розладів», – йдеться на сайті Нацради.

Як розповіла Любов Найдьонова, широкій медійній спільноті потрібно не лише дослухатися до цих рекомендацій, а й отримувати необхідну безкоштовну психологічну допомогу на відповідних платформах. Також вона додала, що працює над другою частиною рекомендацій – щодо висвітлення військових подій та як убезпечитися журналістам від вторинної травматизації. Після доопрацювання другої частини цей проєкт буде розіслано членам Громадської ради для обговорення та ухвалення.

Після затвердження текст щодо психологічних перевірок та реклмендацій опублікують на сайті медаірегулятора.

Нагадаємо, освітній проєкт #Stop_sexтинг запустив програму психологічної підтримки «Час поговорити».

Також Інститут когнітивного моделювання празом з Кафедрою медичної психології, психосоматичної медицини та психотерапії та фахівцями проєкту «Друг» ініціювали телеграм-бот першої психологічної допомоги — «Друг. Перша допомога» (@friend_first_aid_bot).

Фото з сайту Нацради

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY