detector.media
01.07.2022 17:49
Петиція про повернення в цифровий етер «Еспресо», 5 каналу та Прямого набрала 25 тисяч голосів
Петиція про повернення в цифровий етер «Еспресо», 5 каналу та Прямого набрала 25 тисяч голосів
Автор петиції просить невідкладно повернути канали до цифрового етеру.

Петиція на сайті Кабінету міністрів України про повернення в цифровий етер «Еспресо», 5 каналу та Прямого набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Петиція була зарєстрована 18 квітня 2022 року, її ініціаторка – Ірина Гандзюк. Станом на п'ятницю, 1 липня, петицію підписали 25014 громадян.

«Просимо невідкладно вжити відповідних заходів для повернення телеканалів "ЕСПРЕСО", "5-ГО" та "ПРЯМОГО" в цифровий ефір. Ми переконані, що тільки дотримуючись єдиної інформаційної політики, принципів свободи слова та верховенства права нам вдасться перемогти не лише інформаційну навалу ворога, а й наблизити спільну перемогу України над агресором», – йдеться в тексті петиції.

Далі закон передбачає, що на офіційному сайті прем’єр-міністра Українищо має з'явитися повідомлення про підтримку або непідтримку електронної петиції.

Повідомлення про початок розгляду петиції оприлюднюють на урядовому порталі не пізніше ніж через три робочих дні після набрання необхідної кількості підписів громадян на її підтримку. Розгляд петиції мають здійснювати невідкладно, але не більше ніж протягом десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.  

4 квітня Концерн РРТ вимкнув «Еспресо», Прямий та 5 канал із цифрового етеру. Телеканали надіслали листи з цього приводу до президента, РНБО, СБУ, Міністерства оборони і Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

9 травня Держспецзв'язку повідомила «ДМ», що причина вимкнення каналів — виконання рішення РНБО про трансляцію спільного марафону.

Керівник управління інформаційного забезпечення Апарату РНБО Володимир Звєрєв заявив, що у рішенні Радбезу немає жодної інформації про вимкнення каналів.

Міністерство культури та інформаційної політики України у відповідь на запит «ДМ» повідомило, що вимкнення каналів з цифрового етеру не належить до його повноважень.

На думку радника голови Офісу президента Михайла Подоляка, канали з так званого пулу Петра Порошенка (5 канал, Прямий та «Еспресо»вимкнули з цифрового ефіру, тому що вони несуть шкоду через «нарцисизм» експрезидента.

5 канал і Прямий подали до суду на КРРТ і Держспецзв’язку через відключення каналів від цифрового ефіру. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY