detector.media
01.07.2022 16:30
Міноборони з початком повномасштабної агресії змінило формат роботи військових ЗМІ
Міноборони з початком повномасштабної агресії змінило формат роботи військових ЗМІ
Олександр Мотузяник: «Військове телебачення України» та радіо «Армія ФМ» призупинили регулярні проєкти, роблячи наголос на оперативних повідомленнях і сюжетах із передової.

Речник Міністерства оборони України, полковник Олександр Мотузяник в інтерв’ю «Детектору медіа» повідомив, що з початком повномасштабної агресії Росії робота військових ЗМІ зазнала змін.

«Формат роботи військових ЗМІ довелося дещо змінити. Наприклад, "Військове телебачення України" та радіо "Армія ФМ" призупинили регулярні проєкти, роблячи наголос на оперативних повідомленнях і сюжетах із передової. Редакція "АрміяІnform" запровадила низку додаткових рубрик і активізувала роботу в соціальних мережах, збільшивши кількість підписників. Також військові журналісти агентства почали робити відеосюжети, чого раніше не було», – каже Мотузяник.

Корективи у свою творчу роботу також внесли працівники телерадіостудії «Бриз», запустивши проєкт «Будьте пильними» про роботу з полоненими й тими, хто свідомо переходить на наш бік.

«Загалом, якщо щодня дивитися й читати лише матеріали наших військових ЗМІ, то можна повністю володіти ситуацією в країні і на фронті, не шукаючи додаткових новин з інших джерел».

Мотузяник додав, що більшість матеріалів військові ЗМІ готують українською мовою, але багато контенту перекладають англійською, оскільки є шалений запит від світової спільноти на інформацію про події в Україні та про перебіг бойових дій.

«Сьогодні військові ЗМІ є частиною системи стратегічних комунікацій Міноборони та Збройних сил України і включені до процесу обміну інформацією. Керівники цих структур долучаються до спільних нарад з інформаційними структурами сил безпеки і оборони, можуть впливати на процес ухвалення рішень. Також є механізм обміну матеріалами, зокрема з Центром протидії дезінформації при РНБО. Тобто співпраця є, і доволі продуктивна.

Є приклади співпраці в регіонах. Наприклад, військові журналісти «Бризу» проводять постійний моніторинг російських пропагандистських пабліків і передають важливу інформацію до правоохоронних та безпекових органів. Також цю нашу установу включено до складу Об’єднаного координаційного пресцентру сил охорони та оборони».

Окрім цього, Мотузяник  розповів про контент майбутньої газети Міноборони для військових. За словами речника МОУ, видання буде публікувати різнопланову інформацію, передусім орієнтуючись на потреби та інтереси військовослужбовців. Планується контент й розважального характеру, аби піднімати настрій тим, кому найважче.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY