detector.media
01.07.2022 14:32
«А вони хіба не працюють?»: Корнієнко розповів, що дивиться 5 канал, Прямий і «Еспресо»
«А вони хіба не працюють?»: Корнієнко розповів, що дивиться 5 канал, Прямий і «Еспресо»
Олександр Корнієнко: «Вони нам кажуть, що ми утискаємо свободу слова, то я й перевіряю, може, ми дійсно їх вимкнули».

Перший віцеспікер Олександр Корнієнко в інтерв'ю виданню Telegraf розповів, що дивиться Прямий, 5 канал і «Еспресо», які влада вимкнула з цифрового ефіру.

«А вони хіба не працюють? В мене вдома працюють на Megogo. Я дивлюсь їх, щоб розуміти, що там. Звичайно, не щовечора. Але ж вони нам кажуть, що ми утискаємо свободу слова, то я й перевіряю, може, ми дійсно їх вимкнули. Але вони прекрасно працюють.

Хай подивляться, скільки людей зараз із цифровим телебаченням. Треба всю правду казати. Ось в них навіть свій марафон є — "Незламна країна"», — сказав Корнієнко.

Він зазначив, що в Україні «немає цензора чи комітету, який би визначав, що кому казати, хоча діяльність деяких журналістів, і вони себе вважають військовими журналістами, ніким не забороняється».

Також перший віцеспікер прокоментував участь колишніх проросійських ведучих у загальнонаціональному марафоні. На думку Корнієнка, вплив більшості ведучих «дуже перебільшений».

«При всій повазі, але дуже перебільшений вплив більшості ведучих. Ми говоримо про два-три знакових прізвища, про яких медіаспільнота особисто мені пише. Але на цих каналах працювали десятки людей. Багато з них просто зачитували новини. Я б це так не демонізував. Але у таких речей немає строку давності теж. Коли повернеться мирне життя, в них теж буде певна відповідальність за все. Їм будуть ці питання ставити.

Наше суспільство за війну добре навчилось робити cancel culture, культуру відміни, утім, ми і раніше були в цьому вправні. Тому зможуть відмінити будь-кого за будь-які проступки. Я думаю, що у всіх цих ведучих буде шанс переосмислити себе ідеологічно. І деякі це вже роблять. Бо караючий меч культури відміни висить над кожним» сказав Олександр Корнієнко.

Раніше перший віцеспікер заявляв, що вимкнення Прямого, 5 каналу та «Еспресо» з цифрового ефіру сталося через «нерозуміння» цими каналами «обʼєднуючого формату» єдиного телемарафону.

Фото: rada.gov.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY