detector.media
01.07.2022 09:38
У Латвії через передчасно опублікований пресреліз батьки 5-річної дитини дізналися про її загибель зі ЗМІ
У Латвії через передчасно опублікований пресреліз батьки 5-річної дитини дізналися про її загибель зі ЗМІ
Як правило, подібні новини поліція повідомляє батькам особисто.

У латвійському місті Сігулда батьки 5-річної дитини дізналися про її загибель зі ЗМІ. Це сталося через те, що тамтешня поліція передчасно опублікувала пресреліз про смерть дитини. Детально про цей прецедент розповідає Delfi.

Дівчинка Евіта зникла 26 червня після того, як гралася на пляжі. Пошуки дитини тривали дві доби, зрештою її знайшли мертвою. Як правило, подібні новини поліція повідомляє батькам особисто. Цього ж разу поки правоохоронці їхали до батьків померлої, вже був опублікований пресреліз із повідомленням про знайдене тіло. Новина розлетілася по ЗМІ та соцмережах, родині Евіти почали масово надходити повідомлення про те, що сталося. В результаті батьки дізналися про смерть своєї дитини зі ЗМІ.

«Мені було важко в це повірити. Мені зателефонувала Інга з пошукової групи і сказала, що в Delfi з'явилося повідомлення про те, що в Гауї знайдено п'ятирічну дівчинку», – розповіла мама дівчинки.

«Я бачив, що повідомлення було розміщено 20 хвилин тому. Поліція зв'язалася з нами приблизно через 40 хвилин після того, як все було написано в новинах. Тоді вони вперше прийшли, щоб щось сказати», – додав вітчим дитини.  

У поліції не заперечують, що приїхали до батьків дитини лише через годину після публікації пресрелізу. Правоохоронці пояснюють, що для того, щоб переконатись, що знайдена дитина точно є Евітою, їм був потрібен час.

Фото: Delfi

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY