detector.media
30.06.2022 15:37
«Радіо Свобода» засудило внесення білоруського журналіста Лосіка до «списку терористів»
«Радіо Свобода» засудило внесення білоруського журналіста Лосіка до «списку терористів»
Президент «Радіо Свобода» Джеймі Флай вважає, що рішення білоруського суду є «кричущим зловживанням державними повноваженнями і підкреслює зневагу режиму Лукашенка до журналістів».

«Радіо Свобода» (RFE/RL) засудило рішення режиму Олександра Лукашенка внести ім'я ув'язненого журналіста білоруської служби «Радіо Свобода» Ігоря Лосіка до «переліку терористів».

«Ця ескалація є кричущим зловживанням державними повноваженнями і підкреслює зневагу режиму Лукашенка до журналістів, які викривають правду»,сказав президент і виконавчий директор «Радіо Свобода» Джеймі Флай. – Ми продовжуємо вимагати негайного звільнення Ігоря з в’язниці, щоб він міг повернутися до дружини та дочки».

Ігор Лосік – блогер, автор телеграм-каналу «Білорусь головного мозку», консультант «Радіо Свобода» з питань нових медіа. Його затримали в червні 2020 року та звинуватили у розпалюванні соціальної ворожнечі «щодо представників влади та правоохоронних органів».

Після п’ятимісячного судового процесу, який проходив за закритими дверима, Лосіка визнали винним і засудили до 15 років ув’язнення в грудні 2021 року. 

Після арешту Лосік зазнав серйозного фізичного та психологічного тиску, а також провів тижні голодування на знак протесту проти свого затримання.

У червні 2022 року КДБ Білорусі додав до «списку терористів» 23 людини, серед яких був Лосік, а також відеоблогер і колишній кандидат в президенти Сергій Тихановський.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY