detector.media
30.06.2022 15:18
Данілов повідомив про п'ять «суб’єктів подання» до реєстру олігархів
Данілов повідомив про п'ять «суб’єктів подання» до реєстру олігархів
Деталі щодо цих суб’єктів Данілов не надав.

Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що механізм формування реєстру олігархів запущено, вже є п'ять «суб’єктів подання».

«Підставою для включення до Реєстру є рішення РНБО. 5 суб’єктів подання. Деокупація, дерусифікація й деолігархізація!» – написав Данілов у твіттері.

Данілов не надав детальнішої інформації щодо «субʼєктів подання».

????Механізм формування Реєстру олігархів запущено. @ZelenskyyUa затвердив Положення (УП, 29.06.22), яким визначається порядок формування та ведення Реєстру.

✅ Підставою для включення до Реєстру є рішення РНБО.

5️⃣ суб’єктів подання.

Деокупація, дерусифікація й деолігархізація!

— Oleksiy Danilov (@OleksiyDanilov) June 30, 2022

29 червня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про створення реєстру олігархів.

Закон про деолігархізацію мав повноцінно запрацювати у травні 2022 року. РНБО вже підготувала технологічний майданчик для роботи реєстру олігархів на базі системи СОТА.

Згідно із законом, олігархами вважатимуться громадяни, які одночасно відповідатимуть таким ознакам:

Особам, яких визнали олігархами, забороняється здійснювати внески (прямо або опосередковано через інших осіб) на підтримку політичних партій, фінансувати будь-яку політичну агітацію або проведення мітингів і демонстрацій з політичними гаслами, бути покупцем (бенефіціаром покупця) при приватизації об'єктів великої приватизації.

Виключити особу з реєстру олігархів може РНБО на підставі заяви особи, включеної до реєстру, якщо вона буде відповідати менше, ніж трьом критеріям, які визначені цим законопроєктом.

Читайте також: 

9 червня голова Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков заявив, що створення реєстру олігархів не є актуальним. На його думку, олігархи втратили центри головного впливу, а саме бізнес (наприклад, телеканали). Разом із тим Олексій Данілов повідомив, що РНБО у травні провела засідання, під час якого проголосувала за положення про реєстр олігархів.

Фото: пресслужба РНБО

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY