detector.media
30.06.2022 15:07
Нардеп-колаборант Ковальов вижив після замаху та лікується в окупованому Криму – росЗМІ
Нардеп-колаборант Ковальов вижив після замаху та лікується в окупованому Криму – росЗМІ
22 червня керівник ГУР України Кирило Буданов повідомив, що в Херсонській області підірвали автомобіль Ковальова.

Народний депутат-колаборант і власник 4 каналу Олексій Ковальов вижив після замаху на нього на Херсонщині та лікується в окупованому Криму. Про це повідомило російське пропагандистське видання «РИА Новости», опублікувавши коротке відео з Ковальовим. Щоправда, росіяни титрують українського нардепа як «депутата міської ради Голої Пристані» та «колишнього парламентаря». 

«Стосовно мене, на мою думку, було здійснено диверсію спеціальними службами України щодо громадянина України. Я живий, здоровий і планую приступити до своїх прямих функціональних зобов'язань з понеділка. Мене не залякали, я планую далі залишатись із людьми до закінчення своїх повноважень у 2023 році», – каже Ковальов на відео.

22 червня керівник ГУР України Кирило Буданов повідомив, що в Херсонській області підірвали автомобіль власника 4 каналу, нардепа-колаборанта Олексія Ковальова. Раніше про замах на Ковальова та його нібито загибель повідомляли у соцмережах.

Після початку повномасштабної агресії Росії стало відомо, що Ковальов добровільно перебуває на окупованій території Херсонської області. У квітні 2022 року правоохоронці порушили кримінальне провадження щодо нього за статтею про колабораційну діяльність. Зокрема, ДБР встановило, що депутат співпрацює з окупаційними силами РФ на тимчасово окупованій території.

28 квітня членство Ковальова у парламентській фракції «Слуга народу» було призупинене, партія підозрювала його у державній зраді. Через це «Слуга народу» звернулася до правоохоронців. У відповідь нардеп заявив, що підозри партії є «бездоказовими», і він, мовляв, через це сам може звернутись до правоохоронців. 3 травня Олексія Ковальова виключили з фракції «Слуга народу». 

8 червня 2022 року на одній із фейсбук-сторінок нардепа з’явився допис такого змісту: «Росія тут назавжди, й найтісніша інтеграція з Росією вже відбувається».

Того ж дня у «Слузі народу» повідомили, що політсила проситиме керівництво ВРУ забрати депутатський мандат у Ковальова.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY