detector.media
30.06.2022 14:23
У Мексиці застрелили журналіста видання Expreso
У Мексиці застрелили журналіста видання Expreso
Протягом 2022 року в країні вбили вже 12 журналістів.

У Мексиці застрелили журналіста видання Expreso, 47-річного Антоніо де ла Круза. Про це пише The Guardian із посиланням на місцеву прокуратуру та повідомлення самого видання.

Повідомляється, що репортера вбили, коли він виходив із дому в Сьюдад-Вікторія зі своєю 23-річною дочкою. Вона дістала серйозних поранень.

Видання Expreso пише про життя в місті, висвітлює й події, пов'язані з організованою злочинністю. Безпосередньо де ла Круз робив матеріали, які стосувалися проблем сільського господарства та соціальні труднощі, такі як нестача води. Він також писав про політичну партію Movimiento Ciudadano та її місцевого депутата Густаво Карденаса Гутьєрреса. Останній вже виступив із засудженням вбивства.

За словами головреда газети Мігеля Домінгеса, журналіст раніше не повідомляв про погрози на свою адресу.

Газета Expreso вже була мішенню злочинців: у 2012 році перед будівлею, де знаходилася редакція, вибухнула замінована машина, а в 2018-му біля редакції залишили холодильник із людською головою та попередженням не писати про насильство в місті. Того ж року на вулиці побили одного з журналістів видання.

Протягом 2022 року в Мексиці вбили вже 12 журналістів, у 2021 році було вбито 7 медійників.

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY