detector.media
30.06.2022 13:13
Севгіль Мусаєва пояснила скандальний заголовок у статті про Денісову «людським фактором»
Севгіль Мусаєва пояснила скандальний заголовок у статті про Денісову «людським фактором»
Разом із тим головна редакторка «Української правди» вважає, що дискусія, спричинена статтею, має йти у напряму запитань до Людмили Денісової, а не до журналістів, які підготували цю публікацію.

Головна редакторка видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва розповіла в інтерв'ю «Громадському радіо», що заголовок статті про ексомбудсманку, який обурив медіаспільноту і який видання зрештою змінило, з'явився через «людський фактор». 

«Було декілька версій заголовків, три редактори приймали рішення. Я розуміла, що те, що деякі вигадали, людині буде зрозуміло з тексту. Але виходить дуже часто, що люди не читають далі заголовка.

І я розумію, що, можливо, це було моє особисте емоційне навантаження в той день. Тому що в той день був обстріляний Київ, я ще була у відрядженні до Чернігова, повернулася додому пізно ввечері. Я допускаю, що була втомлена. Людський фактор мав місце в цьому конкретному випадку. Я не підозрювала, що це може сприйматися так, ніби "все вигадала". Ні, звичайно», – зазначила вона.

Головна редакторка вважає, що вибачення за невдалий заголовок вона принесла у своєму дописі у фейсбуці, продубльованому на сайті «УП». Також вона заявила, що виданння «завжди просить вибачення» у своїх текстах.

«Я вибачилася у своїй колонці. Я пояснила це, але насправді ми зробимо роботу над помилками. У нас завжди є в новинах "виправлено", ми вибачаємося у текстах. Ми зараз зробимо форму цього дисклеймера, бо це така практика, яка існує. Мовляв, "у першій версії цього тексту були вказані невірні дані". В міжнародних медіа це існує, зараз якраз в нас планірка, будемо це обговорювати. Яким чином має виглядати цей дисклеймер», – додала пані Мусаєва.

Нагадаємо, 27 червня «Українська правда» опублікувала матеріал Соні Лукашової під заголовком «Від facebook до допитів. Як омбудсмен Денісова вигадувала злочини росіян і втратила посаду». У матеріалі Денісову звинуватили у вигадуванні частини статевих злочинів росіян в Україні, посилаючись на анонімні джерела.

Після хвилі критики в соцмережах редакція без пояснень змінила заголовок на «Від facebook до допитів. Чому омбудсмен втратила посаду». Але хвиля обговорення матеріалу не вщухла, а навпаки посилилася.

28 червня Севгіль Мусаєва опубліковала у фейсбуці допис, в якому озвучила позицію видання. Вона розповіла, що недовіра «Української правди»  до інформації, яку подавала Людмила Денісова, виникла ще до початку повномасштабного вторгнення РФ та посилилася, коли не вдалося верифікувати інформацію про сексуальні злочини росіян на Київщині.

Сама Людмила Денісова вважає матеріал «УП» замовним і таким, що не відповідає дійсності.

Фото: скріншот з відео

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY