detector.media
30.06.2022 11:22
Родини захисників «Азовсталі» просять ЗМІ утриматися від розголосу деталей обміну бійців
Родини захисників «Азовсталі» просять ЗМІ утриматися від розголосу деталей обміну бійців
Асоціація родин захисників «Азовсталі»: Ми просимо це задля того, щоб мінімізувати ризики для тих, хто лишається в російському полоні.

Асоціація родин захисників «Азовсталі» закликала ЗМІ утриматися від публічного розголосу деталей обміну військовслужбовців. Заклик пролунав на тлі проведення Україною одного з найбільших обмінів військовополоненими з початку повномасштабного російського вторгнення.

Асоціація зазначила, що не публікуватиме списки бійців, які потрапили до обміну, адже це непублічна інформація, право володіти якою має лише є обмежене коло осіб у владі.

«Зараз ми утримуємося від публічного розголосу деталей процесу обміну і особистостей звільнених захисників та закликаємо до цього працівників ЗМІ. Ми робимо це задля того, щоб мінімізувати ризики для тих, хто лишається в полоні, і, звісно, з поваги до бійців, їхніх родин та почуттів… Ми вдячні за великий інтерес до нашої Асоціації та інформації, яку ми поширюємо. Відбувся лише перший обмін захисників "Азовсталі", тисячі бійців залишаються у полоні, а перемовини щодо їхнього повернення тривають.

Ми з радістю ділимося з суспільством доступною нам інформацією і діємо в максимально публічному полі, наскільки нам дозволяє ситуація. Якщо вам відмовлено в певному коментарі пресслужбою Асоціації – значить це позиція всієї Асоціації, і перевіряти її у представників Асоціації немає сенсу. Все, що ми поширюємо на наших сторінках, – призначається і журналістам, тому ми дуже вдячні, коли ви використовуєте інформацію, взяту з наших офіційних ресурсів», – написали представники Асоціації.

29 червня Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими повідомив, що під час масштабного обміну 144 військовослужбовця було визволено з російського полону. Серед них були й захисники «Азовсталі».

Більшість звільнених українців мають важкі ушкодження: вогнепальні та осколкові поранення, вибухові травми, опіки, переломи, ампутації кінцівок. Всі вони отримують належну невідкладну медичну та психологічну допомогу.

Фото: ГУР

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY