detector.media
28.06.2022 15:27
Ведуча «FreeДом» попросила перейти на російську голову Полтавської ОВА – він коментував трагедію у Кременчуці
Ведуча «FreeДом» попросила перейти на російську голову Полтавської ОВА – він коментував трагедію у Кременчуці
Посадовець був вочевидь розгублений, але виконав прохання ведучої: з відео помітно, що йому нелегко добирати російські слова.

Ведуча медіагрупи «Україна» Юлія Галушка етері «FreeДом» під час включення з Кременчука, де російські ракети влучили в торговельно-розважальний центр із мирними людьми, попросила голову Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна перейти на російську мову.  

Коли Лунін почав розповідати про трагедію, ведуча перебила його і попросила перейти на російську мову, оскільки канал «вещает на русском для всего мира».

Коментуючи ситуацію в ефірі 27 червня, у пресслужбі каналу «Україна» сказали, що «прохання ведучої до спікера перейти на російські мову обумовлене виключно редакційною політикою проєкту “FreeДом”, аби свідоцтва про злочини Росії були зрозумілі мільйонам глядачів по всьому світу».

«FreeДом» позиціонують як українського мовника, який має бути зрозумілим всьому світу, тому працює російською мовою. Канал покликаний бути альтернативним джерелом інформації та противагою російській брехні.

«Детектор медіа» аналізував контент цього каналу і дійшов висновку, що він адресований радше російськомовним українцям, адже для іноземців контекст, який пропонує «FreeДом», є надто специфічним.

У 2022 році уряд виділив на роботу каналу «FreeДом» 165 мільйонів гривень із державного бюджету.

Скріншот відео: UATV Channel/YouTube

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY