detector.media
21.08.2004 14:35
Звичний тиск на медіа під час виборів Податкової перехопила Генпрокуратура, заявив Микола Томенко"Детектор медіа"
Після кількох нагадувань Комітету Верховної ради України з питань свободи слова та інформації Державній податковій адміністрації про важливість виконання доручень Президента України про мораторій на перевірки ЗМІ під час виборів, дещо послабшав тиск на ЗМІ з її боку, констатував Микола Томенко сьогодні на прес-конференції.

У той же час, зауважив він, активізувала робота у цьому напрямку Генеральна Прокуратура. Всупереч дорученню Президента України про мораторій на проведення перевірок ЗМІ та відповідній Постанові Верховної Ради України, такі перевірки на місцях продовжують здійснюватися. Зокрема, прокуратура м. Червонограда провадить перевірку радіостанції “Новий двір”, ТРК “Бужани” та радіостанції “Нео радій, 100,5 FM”, останній випадок - перевірка ЗАТ "Воля-Кабель".

„У мене немає сентиментів до діяльності оператора „Волі-Кабель”, але якщо ми допустимо, щоб у нас змістовну політику визначатимуть районні прокуратури, то ми далеко зайдемо. Сьогодні шість громадян звернулися в прокуратуру, а якщо хтось звернеться до прокуратури з проханням, що він у себе вдома хоче дивитися якійсь еротичний канал і буде припис так як це соціально еротичний, бо він знімає напруження, і поставить такий припис: „Вимагаю негайного усунення обмеження прав споживачів у вільному виборі 17 програмних пакетів. Припис полягає негайному виконанню”. Я по-людськи розумію прокуратуру: вона хоче зробити подарунок Генеральному прокурору. Канал „Київська Русь” канал генпркурора, але не можна використовувати службове становище, щоб когось викинути, а свій канал туди вставити. Другий арешт Сергія Бойка відбувся після того як „Воля” відмовилась виконати цей припис, - зазначив Микола Томенко.

"Тому я вирішив проінформувати Президента Леоніда Кучму про те, що Генеральна Прокуратура не виконує його доручення та продовжує незаконну перевірку засобів масової інформації", - зауважив Микола Томенко.

Інф. "Детектор медіа"
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY