detector.media
28.06.2022 11:50
Блогера Тихановського та медіаконсультанта Лосіка внесли в «список терористів» у Білорусі
Блогера Тихановського та медіаконсультанта Лосіка внесли в «список терористів» у Білорусі
Диктаторський режим Лукашенка звинуватив Тихановського та його соратників в організації масових заворушень.

КДБ Білорусі додав до «списку терористів» 23 особи, серед яких є відеоблогер і колишній кандидат в президенти Сергій Тихановський та медіаконсультант «Радіо Свобода» Ігор Лосік. Режим диктатора Лукашенка засудив їх до 18 та 15 років колонії відповідно, повідомляє «Настоящее время».

«Підставою для включення Тихановського до цього переліку є набрання чинності вироку про визнання його "винним у скоєнні злочинів, передбачених статтею 130 ("Розпалювання расової, національної, релігійної чи іншої соціальної ворожнечі або ворожнечі") та 293 ("Масові заворушення") Кримінального кодексу Республіки Білорусь», – йдеться у повідомленні КДБ.

Режим Лукашенка звинуватив Тихановського та його соратників в організації масових заворушень. Зокрема, слідство заявило, що блогер «відкрито закликав до насильства щодо представників влади та правоохоронців» через свій ютуб-канал та телеграм.

Ігор Лосік – блогер, автор телеграм-каналу «Білорусь головного мозку», консультант «Радіо Свобода» з питань нових медіа. Його затримали в червні 2020 року та звинуватили у розпалюванні соціальної ворожнечі «щодо представників влади та правоохоронних органів».

Нагадаємо, МВС Білорусі внесло до списку «екстремістських формувань» сайт білоруської служби «Радіо Свобода».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY