detector.media
28.06.2022 11:37
МКІП: Над формуванням «білого списку» російських артистів працює СБУ
МКІП: Над формуванням «білого списку» російських артистів працює СБУ
Чиновники МКІП кажуть, що представники СБУ з ними можуть погоджувати лише форму, зміст, порядок подання і розгляду заяви про включення того чи іншого російського виконавця у "білий список".

Міністерство культури та інформаційної політики повідомило, що не має стосунку до формування «білого списку» російських артистів – переліку музичних виконавців держави-агресора, які засуджують агресію проти України.

Міністерство наголошує, що включення до «білого списку» та виключення з нього здійснюється на підставі відповідного рішення Служби безпеки України.

«З МКІП можуть погоджуватись лише форма, зміст, порядок подання і розгляду заяви про включення. Всіма іншими питаннями виконання цього закону займається лише СБУ. При цьому Служба має право не розкривати підстав, які стали причиною відмови у включенні особи до Переліку чи виключення із нього», – роз'яснює міністерство. 

Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада ухвалила рішення про заборону публічного виконання російських пісень та їх використання на радіо і телебаченні. Закон передбачає створення так званого «білого списку» російських артистів, які засуджують агресію проти України.

Колаж: Mic JohnsonLP/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY