detector.media
27.06.2022 17:37
На «Радіо Швеції» запустили програми для біженців з України
На «Радіо Швеції» запустили програми для біженців з України
Мовлення ведеться онлайн.

«Радіо Швеції – Radio Sweden Ukrainian» веде мовлення українською та надає інформаційну підтримку біженцям. Як ідеться на сайті проєкту, ця ініціатива стартувала в травні.

Україномовним слухачам пропонують програми довідкового характеру, новини стосовно Швеції. Мета, як зазначено на сайті радіо, допомогти українцям більше дізнатися про країну та відповідати на популярні запитання про Швецію українською.

Слухати «Радіо Швеції – Radio Sweden Ukrainian» можна онлайн та у додатку Sverige Radio Play. Новини публікуються також на фейсбук-сторінці проєкту.

«Радіо Швеції» мовить з 1925 року. Починаючи з 2010-го, ефіри іноземних служб мовлення транслюються лише в інтернеті. Фінансується радіо за рахунок особливого податку на приймачі і телевізори.

Нагадаємо, на початку лютого у Швеції посилили протидію дезінформації через військові загрози для України з боку Росії та «погіршення ситуації з безпекою в Європі». Як прокоментував заступник директора агенції Магнус Хьорт, хоча безпосередньої загрози для Швеції немає, напад з боку Росії влада країни не виключає. 

У 2022-му до теми боротьби з фейками у Швеції повернулися вперше після часів Холодної війни.

Фото з сайту «Радіо Швеції - Radio Sweden Ukrainian»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY