detector.media
27.06.2022 16:38
СБУ викрила на Черкащині проросійських пропагандистів, які підтримували агресію Росії
СБУ викрила на Черкащині проросійських пропагандистів, які підтримували агресію Росії
СБУ: Чоловіки зібрали радіостанції військового зразка, ймовірно, щоб перехоплювати хвилі ЗСУ та збирати дані про дислокацію військових частин.

СБУ повідомила про викриття чотирьох пропагандистів-прибічників агресії РФ у Черкаській області. Троє з них захоплювались діяльністю армії агресора та, ймовірно, планували використовувати радіостанції для збирання даних про дислокацію ЗСУ. 

За даними досудового слідства, троє чоловіків відкрито пропагували прокремлівські погляди, героїзуючи російських загарбників та захоплюючись «досягненнями» окупантів. Натомість пропагандисти називали українських захисників «бадерва», «укропи», «предані нацики» та «фашисти». 

Повідомляють, що чоловіки зібрали 3 радіостанції військового зразка, ймовірно, щоб перехоплювати хвилі ЗСУ та збирати дані про дислокацію військових частин. Співробітники СБУ вже попередили про передачу даних ворогу та вилучили радіообладнання.

Також було виявлено жительку обласного центру, яка відкрито підтримувала злочини російської армії та захоплювалась наказами Путіна в соцмережі «Однокласники». 

«Пропагандистка розповсюджувала відео із закликами повідомляти всім про те, що насправді окупанти не стріляють по мирним містам, вони їх звільняють. Також жінка зазначала, що факти звірств та знищення мирного населення військовими рф – це перебільшення та спотворення подій повномасштабного вторгнення росії в Україну»,  повідомляють співробітники СБУ.

Наразі за викритими фактами слідчі СБУ повідомили чотирьом пропагандистам про підозри у  виправдовуванні збройної агресії РФ проти України та прославленні її учасників. 

24 червня було засуджено мешканця Тернополя за пропаганду війни. Чоловіка визнано винним у запереченні злочинних дій окупантів та поширенні матеріалів із виправданням «спецоперації». Тернополянину призначено 3 роки позбавлення волі.

Фото: СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY