detector.media
27.06.2022 12:17
Російська музика в Україні: у МКІП розповіли, як російські артисти зможуть потрапити до «білого списку»
Російська музика в Україні: у МКІП розповіли, як російські артисти зможуть потрапити до «білого списку»
Рішення про включення до переліку та виключення з нього того чи іншого російського виконавця буде ухвалювати СБУ. Разом із тим українська Служба безпеки матиме право не розкривати підстав, на основі яких вона ухвалила своє рішення.

Міністерство культури та інформаційної політики України пояснило, як російські артисти зможуть потрапити до «білого списку» та обійти заборону Верховної Ради на публічне виконання на території України російських пісень та їхню трансляцію у радіо- чи телеефірі.

Створення Переліку музичних виконавців (співаків) держави-агресора, які засуджують агресію проти України, передбаченно самим законом.

Щоб потрапити до цього списку, артисти мають:

Остаточне рішення про включення до переліку та виключення з нього має ухвалити СБУ. Разом із тим українська Служба безпеки матиме право не розкривати підстав, на основі яких вона ухвалила своє рішення. Виключення із переліку може здійснюватися також на підставі подання РНБО, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення або МКІП, яке направляється до СБУ для остаточного рішення. 

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY