detector.media
27.06.2022 08:28
Херсонський канал-колаборант «ВТВ плюс» розпочав мовлення на російському супутнику
Херсонський канал-колаборант «ВТВ плюс» розпочав мовлення на російському супутнику
Нацрада планує звернутись до РНБО, щоб на компанію-ліцензіата наклали санкції.

Херсонський канал «ВТВ плюс», керівництво якого перейшло на бік окупантів, розпочав мовлення на російському супутнику. Про це повідомляє пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Детальніше про те, як канал працює на стороні окупантів, вдає із себе українське телебачення і як з нього зробили карикатуру на колаборантів, «Детектор медіа» розповідав в огляді.

У квітні «ВТВ плюс» почав транслювати програму за участі колаборанта Володимира Сальдо. Про це регулятор вже повідомив СБУ. Також після виконання всіх моніторингових процедур Нацрада планує звернутись до РНБО для запровадження санкцій проти ліцензіата.

Нацрада вкотре заликала медіакомпанії, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, негайно інформувати регулятора про випадки тиску або захоплення редакцій, обладнання, передавачів, про будь-які критичні й примусові дії щодо персоналу компаній.

Також регулятор нагадав, що очікує на додаткові повноваження для себе, щоб мати змогу анулювати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням за спрощеною процедурою.

Нагадаємо, від початку повномасштабного наступу Росії в Україні припинили мовлення близько півсотні телеканалів

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY