detector.media
25.06.2022 14:27
У Херсоні окупанти зламали хребта 70-річній журналістці та волонтерці
У Херсоні окупанти зламали хребта 70-річній журналістці та волонтерці
Їй вдалося дістатись Львова, де медики успішно провели складну операцію.

У Херсоні окупанти зламали хребта 70-річній журналістці та волонтерці Тетяні Антонюк. Про це розповіло Перше медичне об'єднання Львова.

Як зазначається, жінку побили на російському блокпосту у травні, коли вона намагалась евакуюватись із окупованого міста. У коментарі Суспільному пані Тетяна розповіла, що виїжджала в автівці інших людей, окупанти забрали в них всі цінні речі, зокрема й її паспорт. Коли жінка попросила його віддати, російський військовий почав бити її кулаками та ногами. Поки окупанти відволіклись на сумки, які забрали, пані Тетяні та власникам машини вдалося втекти.

На українському блокпості їй надали допомогу. Згодом жінці вдалося евакуюватись до Львова. Більше місяця вона перебуває в лікарні Св. Луки Першого медоб’єднання Львова. Обстеження показало перелом хребта та сильні забої  голови. Жінка частково втратила слух і не могла рухатися без сторонньої допомоги. Аби пані Тетяна ходила, нейрохірургам довелося зробити складну вертебропластику – ввести у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент.

Наразі постраждала вже сама підводиться з ліжка та налаштована якнайскоріше повернутись до волонтерства.

Пані Тетяна працювала журналісткою під час війни в Афганістані. Потім їздила в зону АТО як волонтер від Червоного Хреста.

«Це жахливо, я була в Афганістані, під час АТО росіяни поводилися пристойніше. Ну так, крали, горілку, в магазини заходили, брали що хотіли. Такого звірства, насилля дітей не було. А це щось страшне. Це не люди», — розповіла Тетяна Антонюк.

Нагадаємо, за даними представниці президента України в АР Крим, на Херсонщині росіяни утримують близько 600 заручників, переважно це журналісти та активісти.

Фото: facebook.com/1tmolviv

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY