detector.media
24.06.2022 18:02
В Україні планують створити «білий список» російських артистів
В Україні планують створити «білий список» російських артистів
Їхню музику можна буде поширювати на території України, незважаючи на те, що Верховна Рада заборонила російську музику в публічному просторі нашої держави.

В Україні створять «білий список» російських артистів, чию музику можна буде використовувати в медіа та у громадських місцях. Про це повідомив заступник міністра культури та інформаційної політики з питань євроінтеграції Тарас Шевченко під час брифінгу 24 червня.

За його словами, до такого переліку можуть увійти артисти, які підтримали Україну та засудили російську агресію.

«Цього тижня було ухвалено важливі закони. Інформаційний простір, захист його підсилюється. Збільшення квоти на українську музику, обмеження для російських виконавців, обмеження для російських книжок. Встановлення "білих списків" російських виконавців, чия музика зможе все ж поширюватися в Україні.

Будемо дивитись, як буде працювати "білий список", оскільки для певних російських виконавців є можливість зберегтися в українському просторі, якщо вони потраплять в "білий список". Якщо вони підтримували Україну, засуджували агресію. Думаю, що в процесі виконання цієї процедури якісь питання можуть виникати, але будемо їх оперативно опрацьовувати», – сказав Тарас Шевченко.

Заступник міністра додав, що задля таких артистів закон про заборону російської музики можуть «підправити». 

В Україні у 2015 році вже складали так званий «білий список» артистів. Туди увійшли не тільки російські діячі, а й представники інших країн. Станом на 2021 рік у цьому списку було 29 осіб. 

Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада України проголосувала за заборону російської видавничої продукції та музики.

Ілюстрація: unsplash

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY